SUUHYGIENISTIPALVELUT 

Suuhygienisti on ennaltaehkäisevän hammashoidon asiantuntija, jonka erikoisalaa ovat hampaiden puhdistus, kotihoidon ohjaus sekä hampaiden valkaisut.
Suuhygienisti parantaa suun terveydentilaa poistamalla bakteerimassan ja hammaskiven pois hampaiden pinnoilta. Suuhygienistiltä saat myös jokapäiväiset hampaiden omahoito-ohjeet, joiden avulla pidät itse huolta hampaistasi.
Suuhygienisti auttaa sinua ylläpitämään raikasta ja tervettä suuta. Säännöllinen hammashoito ehkäisee hammassairauksien etenemistä. Suusta on välitön ”kanava” ihmisen verenkiertoon, joten kaikki tulehdukset pääsevät kulkeutumaan suusta eteenpäin. Säännölliset käynnit ehkäisevät suu- ja hammassairauksien kehittymistä sekä etenemistä.
Image alt

Suun ja hampaiden terveystarkastus

Suun ja hampaiden terveystarkastuksessa suuhygienisti tutkii suun yleistilaa. Tähän tarkastukseen sisältyy hampaiden, suun limakalvojen ja kiinnityskudosten terveydentilan arvioiminen. Samalla kartoitetaan mahdollinen tarve hammaslääkärin tekemään korjaavaan hoitoon. Suuhygienisti antaa myös sinulle henkilökohtaisen opastuksen suunhoitoon.

Hammaskiven poisto ja puhdistus

Hammaskivi on kovettunutta bakteerimassaa, jota kerääntyy etenkin hammasrivistön alaetualueelle. Hampaan pinnalle kertyvä plakki muuttuu hammaskiveksi syljen vaiktuksesta. Hammaskiven muodostuminen on yksilöllistä ja siihen vaikuttaa muun muassa syljen koostumus.
Suuhygienisti poistaa hampaisiin kertynyttä hammaskiveä yleensä ultraäänilaitteella ja käsi-instrumenteilla. Suuhygienisti käy kanssasi läpi, kuinka hammaskiven poisto etenee ja antaa lopuksi henkilökohtaiset ohjeet suun kotihoitoa varten
Hammaskiven poistossa ja puhdistuksessa olisi suositeltavaa käydä vähintään 1-2 kertaa vuodessa.


Hampaiden valkaisu ja fluoraus

Suuhygienistimme tekee värjäytymien tehokasta poistoa vastaanotolla soodapuhdistuksen avulla. Tämä on tehokas ja kivuton menetelmä hampaan pinnalle muodostuneen värjäytymän poistoon. Värjäytymiä ja tummentumia muodostuu helposti muunmuassa kahvin, teen sekä punaviinin juonnin ja tupakoinnin seurauksena.
Meillä suuhygienistimme suosittelee asiakkaille kotivalkaisua. Tämä on edullinen ja helppo vaihtoehto valkaisuun. Kotivalkaisussa teetetään asiakkaalle henkilökohtaiset suuhun laitettavat valkaisulusikat joihin sitten kotona annostellaan valkaisugeeliä. Lusikat ovat pitkäikäiset joten valkaisua voidaan kotioloissa uusia aina tarpeen mukaan meiltä vastaanotolta ostettavan valkaisugeelin avulla. Tämä on helppoa ja turvallista!

Hampaiden fluorauksella tarkoitetaan fluorikäsittelyä, jossa hampaat käsitellään fluorilakalla.
Fluorilakan fluoripitoisuus on huomattavasti korkeampi, kuin jokapäiväisissä fluorituotteissa. Hampaiden fluorausta suositellaan, kun reikiintymisriski on korkea.
Fluorauksella voidaan hoitaa myös vihlovia hampaita. Fluorikäsittelyn jälkeen syömistä ja juomista tulee välttää n. 2 tunnin ajan.